kladdkaka (LCHF)

Men gud så god kladdkakan blev, rekommenderas verkligen och den är så lätt att göra.  
 
Här kommer receptet ;)
 
 
- 100 g mörk choklad minst 70%
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 0.5 dl sötströ
- 0.5 tsk vaniljpulver
- ca 50 g (1 dl) salta jordnötter eller hasselnötter
- vispgrädde
 
1.Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten själv. 
 
2.Rör om till en jämn och fin chokladsmet.
 
3.Mät upp ägg, sötströ och vaniljpulver i en vispskål. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet.
 
4.Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet.
 
5.Häll chokladsmeten i en ugnsform som kan vara i vilken storlek du vill. Ju större form desto tunnare kaka och tvärtom. Eftersom kakan är så kort tid i ugnen spelar ugnsformens storlek inte någon större roll. Formen behöver inte smörjas.
 
6.Hacka jordnötterna eller hasselnötter med en vass kniv.
Strö de hackade jordnötterna över chokladsmeten.
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C.
 
7.Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp fram till servering. Går även bra att frysa ner.
 
Vispa grädden och servera med den! 
 
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen