Lasagne (LCHF)
4 portioner
Börja med lasagneplattorna:
- 4 ägg
- 125 g philadelphiaost eller annan färskost
- 0,5 dl fiberhusk
Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper.
Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. ( Godare destu tunnare smet)
Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 minuter.Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.
Höj ugnsvärmen till 225 grader
bolognese:
- 500 nötfärs
- 100 g champinjoner
- 1 burk krossade tomater (400-500 gr)
- 1 dl tomatpuré
- 4 st klyftor vitlök
- 1 msk oxfond
- Smör
- Salt
- Svartpeppar
- Ost att ha ovanpå lasagnen: 100 g prästost att riva
Stek nötfärsen i lite smör och lägg sedan över i tjockbottnad gryta.
Skiva champinjonerna och finhacka vitlöken och stek i lite smör. Lägg över i grytan och häll sedan över tomatpurén och tomatkrossen.
Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Gör nu ostsåsen:
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl vispgrädde
- 100 g gräddost
- salt, svartpeppar.
Låt creme fraiche och grädde koka upp, dra sedan åt sidan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
Lägg nu plattorna i en ugnsfast form, lägg på bolognesen, sedan ostsås och varva nu så i 1-2 varv till. Avsluta med osten!
Grädda i ca 20 minuter!
Den var jätte god men önskade att jag hade kavlat ut pastan tunnare än vad jag gjorde. Men nästa gång blir det en större lasagne och tunnare plattor då jag vill bjuda familjen på denna goda lasagne :D
//Kram