taccopaj (LCHF)
Hej på er !
Har länge undrat hur en lchf paj skulle kunna smaka, därför beslöt jag mig för att laga en taccopaj igår som vi skulle äta till middag idag.
Waaaaaw säger jag bara, så otroligt god den blev.
Blev så glad när jag såg hur hela familjen åt upp all mat och ville ha mer. Maken tyckte den smakade jätte bra men han var inte så jätte förtjust i att degen innehöll sesamfrön. Nästa gång ska jag testa att utesluta sesamfrön så får vi hoppas att den smakar lika bra om inte till och med godare.
Recept:
6 portioner
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme
Tryck ut i form, det kan kräva lite tålamod, men går! Använd smörkniv för att platta ut det sista.
Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 175 grader.
Tacofärs:
600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tacokrydda
1 dl vatten
2 tomater
jalapenos
smör att steka i
salt
Oströra:
3 dl lagrad ost
3 dl creme fraiche
Höj ugnen till 225 gr efter pajdegen är gräddad. Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör. Blanda ner tacokrydda och vatten och låt det småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt. Fyll sedan skalet med färsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos, blanda ihop oströran och bred över färsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och servera med sallad.
Kram
Trackback