Veckoschema (LCHF)
Nu är det så att många frågat mig om jag kan rekommendera ett veckoschema på Lchf- kost, så här kommer ett bra veckoschema för er som vill börja med lchf kost.
Rekommenderar starkt att ni prövar en vecka och ser hur ni känner.
Börja med att väga er på måndag morgon och så avsluta med att återigen vägen er veckan efter på morgonen för att se resultatet. Jag kan nästa till 100 % Garanter att ni kommer att ha gått ner minst 1-4 kg.
Jag ska försöka lägga upp ett till veckoschema nästa vecka för er som inte är så förtjusta i fisk.
Men jag rekommenderar starkt att ni äter omega 3 om ni inte äter fisk för att få i er dom vitaminerna kroppen vanligtvis behöver.
Om det är något ni undrar över tveka då inte att fråga så ska jag försöka att hjälpa er på bästa sätt.
MATSCHEMA
Dag 1:
Frukost: Äggröra, bacon
Lunch: Halv grillad kyckling, featoströra (fetaost, gräddfil, philadelfia, salt, peppar), kokt broccoli med smör och salt
Middag: Lamkotletter, blomkålpuré med parmesan (koka blomkål i buljong, mosa och rör i smör och grädde, salt, peppar och parmesanost)
Dag 2:
Frukost: Tonfiskröra med lök, ägg, mayo, creme fraiche , avokado
1 burk tonfisk
2 msk fet creme fraiche
1 msk fet majonnäs
Lunch: Stekt lövbiff, äggula, pepparot, keso, avokado
Middag: Grilladde laxkotletter alt hel lax, brysselkål, sås:
Riv skalet på en lime, blanda ner creme fraiche och pressa sen ner limen i såsen
Dag 3:
Frukost: Kokta ägg (löskokta) (2 st fincrisp med smör om man behöver)
Lunch: Sallad med baconkuber, ost och grillad kyckling, dressing: mayo, senap, gräddfil
Middag: Oxfilé med bea och sallad
Dag 4:
Frukost: Omelett med mycket ost, och skinka
Lunch: Gravad lax, kokt broccoli och röra:
gräddfil, chevre, kryddor
Middag: Fläskaré med
Zucchini- och auberginegratäng
Ingredienser
3 st zucchini eller squash
2 st aubergine
4 msk olivolja
3 dl tomatsås
2 dl riven ost
salt och peppar
50 g smör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Skiva auberginen i cm-tjocka skivor. Skiva även zucchinin i cm-tjocka skivor, ringla olivolja över.
2. Hetta upp en teflonpanna och stek zucchiniskivorna, lägg åt sidan. Stek även aubergineskivorna, salta och peppra.
3. Varva i en ugnsfast form zucchini, tomatsås, ost, aubergine, tomatsås, riven ost o s v. Avsluta med riven ost på toppen. Lägg smöret i klickar överst och sätt i ugnen i 20 minuter.
Dag 5:
Frukost: Grekisk yogurt, hallon, blåbär, solrosfrön, pumpafrön, linfrön
Lunch: Räkröra med pepparrot i avocado
2 avocado
Vira in avocadorna i tidningspapper och låt ligga en dag eller två om du köpt riktigt hårda. Så blir de snabbt mjuka.
2 hårdkokta ägg
250 g skalade räkor
1 dl crème fraiche
½ dl majonäs
1 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad gräslök
1 krm svartpeppar
Hacka ägg och räkor, spara några räkor för dekoration, blanda med majonäs och CF. Rör i pepparrot och gräslök. Smaka av med svartpeppar.
Middag: Skaldjur, skagen, avokado, aioli:
4 dl gräddfil, 4 msk mayo, 4 vitlöksklyftor, 2 msk torkad persilja, 1 msk torkad basilika, 1 tsk salt. Pressa vitlöken, blanda alla ingredienser.
Dag 6:
Frukost: Grekisk yogurt, hallon och/eller blåbär, solrosfrön, pumpafrön, linfrön
Lunch: Omelette med ost, skinka, champinjoner
Middag: Fiskgratäng:
Torsk, broccoli, squash, soltorkade tomater, matlagningsgrädde, parmesan och riven mozarella.
Dag 7:
Frukost: Avokadomos
1 väl mogen avokado
2dl turkisk yoghurt
4-5 valnötter
Lunch: Cesarsallad med kyckling, bacon, mycket parmesan
Dressing:
· 1 ägg
· 1 msk vitvinsvinäger
· 1 dl olivolja
· 1 krm salt
· eller 1 dl majonnäs eller grekisk yoghurt
· 3 sardeller (valfritt)
· 1 tsk dijonsenap
· 0,5 klyfta vitlök
· 4 msk finriven parmesan
· Salt, vitpeppar och lite citronsaft
Middag: Oxfilé med bea och sallad
Mellanmål:
Makrill i tomatsås, Babybel, Torkat kött
Fest:
Nötter, ölkorv, jordgubbar, grönsaksdipp,
Trackback