Ugnsbakad Fläskfile m. Rotfrukter & beasås. (LCHF)
Go kväll!
Tänkte dela med mig av ett smaskigt LCHF recept nämligen ugnsbakad Fläskfile.

Här kommer receptet:
6 personer
Tid : 1 timme + 10 min att förbereda.
1 kg Fläskfile
8 potatisar
3 st rödlök
2 st gullök
5 st vitlöksklyftor
2 tomater
10 st champinjoner
BBQ olja till marinaden
5 stora morötter
Timjan
Salt & peppar
Curry
Chili pulver
Grillkrydda
Sätt ugnen på 225 g.
1. Ta fram Fläskfile, skölj noga i kallt vatten.
2. Lägg Fläskfilen i en djup ugnsform.(se till att ugnsformen inte är för stor eftersom du ska ha i rotfrukterna i en annan ugnsform bredvid)
3. Förbered marinaden. Häll ner 4 msk BBQ olja i en skål, tillsätt salt och peppar efter egen smak. Lägg i 2 msk timjan, 1 msk curry och 1 tsk chilipeppar. Krossa ner 1 vitlök och blanda marinaden väl.
4. Häll över Fläskfilen och gnid på ordentligt.
5. Lägg över folie och in med Fläskfile i ugnen. Dra bort folien efter 30 min.
5. Under tiden kan du börja förbereda rotfrukterna.
Skär grönsakerna i klyftor och lägg i en djup ugnsform. Se till att ugnsformen får plats bredvid Fläskfilen.
6. Tillsätt salt, peppar, timjan och grillkrydda. Häll i lite olivolja och blanda väl.
7. Sätt i ugnen och rör om då och då för att inte rotfrukterna blir för torra på ovansidan.
8. Servera med beasås eller valfri sås om så önskas.
OBS! Vi LCHFare plockar alla rotfrukter förutom potatisen såklart ;)
Smaklig måltid.
Trackback