Kyckling i krämig sås med soltorkadtomat & wokade grönsaker (LCHF)

Här kommer lite mat tips!

 

Det här behöver du : 4 st kycklingfilér Salt & peppar kryddor

Sås : ½ burk soltorkade tomater (Ridderheims) + 2 msk av marinaden 1 msk balsamicovinäger 4 msk tomatpuré 1 msk kikkoman soya 1 msk oxfond (kan skippas) 1 burk creme fraiche (2,5dl) 4 dl gräddeSalt & peppar 1 kruka persilja

GÖR SÅHÄR : Dela kycklingfiléerna i bitar, så du får lite tunnare filéer. Bryn i stekpanna i olja och en klick smör. Krydda med salt & peppar och annan valfri krydda (jag hade chilikrydda och paprikakrydda). Vispa ihop allt till såsen, finhacka de soltorkade tomaterna och lägg i. Häll i  ett par matskedar av marinaden de ligger i också. Tillsätt sen tomatpuré, soya, fond, creme fraiche, grädde och smaka av såsen med salt & peppar. Häll såsen över kycklingen och sänk värmen och låt allt småputtra ca 15 min. Finhacka persilja och lägg ner precis på slutet.

 
(Lånad bild)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen