Ugnsbakad Fläskfile m. Rotfrukter & beasås. (LCHF)

Go kväll!
 
Tänkte dela med mig av ett smaskigt LCHF recept nämligen ugnsbakad Fläskfile.
 
 
 
 
 
Här kommer receptet:
 
6 personer 
Tid : 1 timme + 10 min att förbereda.
 
1 kg Fläskfile 
8 potatisar 
3 st rödlök 
2 st gullök
5 st vitlöksklyftor 
2 tomater
10 st champinjoner 
BBQ olja till marinaden 
5 stora morötter 
Timjan 
Salt & peppar
Curry 
Chili pulver 
Grillkrydda 
 
 
Sätt ugnen  på 225 g.
 
 
1. Ta fram Fläskfile, skölj noga i kallt vatten.
 
2. Lägg Fläskfilen i en djup ugnsform.(se till att ugnsformen inte är för stor eftersom du ska ha i rotfrukterna i en annan ugnsform bredvid) 
 
3. Förbered marinaden.  Häll ner 4 msk BBQ olja i en skål, tillsätt salt och peppar efter egen smak. Lägg i 2 msk timjan, 1 msk curry och 1 tsk chilipeppar. Krossa ner 1 vitlök och blanda marinaden väl. 
 
4. Häll över Fläskfilen och gnid på ordentligt. 
 
5. Lägg över folie och in med Fläskfile  i ugnen. Dra bort folien efter 30 min.
 
5. Under tiden kan du börja förbereda rotfrukterna.
Skär grönsakerna i klyftor och lägg i en djup ugnsform. Se till att ugnsformen får plats bredvid Fläskfilen.
 
6. Tillsätt salt, peppar,  timjan och grillkrydda. Häll i lite olivolja och blanda väl. 
 
7. Sätt i ugnen och rör om då och då för att inte rotfrukterna blir för torra på ovansidan.
 
8. Servera med beasås eller valfri sås om så önskas.
 
OBS!  Vi LCHFare plockar alla rotfrukter förutom potatisen såklart ;)
 
Smaklig måltid.
 
 

Mugcake (LCHF)

Den blev otroligt god ska ni vet.
Slängde ihop allt på knappt 1 min och och in i micron i 2 minuter. ...
 
Absolut värt att testa.
 
Jag serverade den med vispad grädde och ett duss av sukrin mellis ;)
 
 

halloj

 
 
Det var ett tag sen, hoppas allt e bra med er.
 
Tänkte uppdatera er med ett nytt recept som jag ska testa idag, nämligen Mugcakes.
 
Dom går att göra i massa smakar men jag testar den i choklad idag.
Den ska funka suveränt till frukost eller som mellis och är jätte lätt att göra.
 
Receptet hittade jag hos bakasockerfritt.
 
 
Ingredienser
 
½ banan
1 ägg
2 msk mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
ca 1 -1 ½ msk sötströ eller annan sötning
1-2 tsk kakao
½ krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
 
Blanda de torra ingredienserna med varandra.
 
Mosa banan och bland noga ner detta samt ägg
bland de torra ingredienserna.
 
Smörj en kopp med kokosolja (eller annan olja) och häll ner smeten i denna.
 
Ställ muggen i micron och värm på full effekt i 2 minuter. Servera med vaniljgrädde (eller liknande)!
  
 
 
Vist är det super lätt ?? 
Testa nu och berätta hur det smakar för det ska jag göra strax ;)
 
 
 

Matbloggstoppen