LCHF Kyckling o baconpaj

Pajdeg ala airam
4dl mandelmjöl
1dl riven parmesan
1ägg
25g smör 

Fyllning
2st kycklingfileer (marinerade och tärnade)
1 paket bacon (skuret i mindre bitar)
Broccoli
3 små ägg
2dl riven ost
1.5dl grädde

Blanda ihop pajdegen och förgrädda i 10min på 200grader. Stek upp bacon, kyckling och broccoli. Lägg i ägg, ost och grädde i en skål och häll sedan i kyckling o baconröran. Fyll den förgräddade pajformen och grädda ca 20-30min på 200grader tills pajen fått färg.
 
 

Kyckling i krämig sås med soltorkadtomat & wokade grönsaker (LCHF)

Här kommer lite mat tips!

 

Det här behöver du : 4 st kycklingfilér Salt & peppar kryddor

Sås : ½ burk soltorkade tomater (Ridderheims) + 2 msk av marinaden 1 msk balsamicovinäger 4 msk tomatpuré 1 msk kikkoman soya 1 msk oxfond (kan skippas) 1 burk creme fraiche (2,5dl) 4 dl gräddeSalt & peppar 1 kruka persilja

GÖR SÅHÄR : Dela kycklingfiléerna i bitar, så du får lite tunnare filéer. Bryn i stekpanna i olja och en klick smör. Krydda med salt & peppar och annan valfri krydda (jag hade chilikrydda och paprikakrydda). Vispa ihop allt till såsen, finhacka de soltorkade tomaterna och lägg i. Häll i  ett par matskedar av marinaden de ligger i också. Tillsätt sen tomatpuré, soya, fond, creme fraiche, grädde och smaka av såsen med salt & peppar. Häll såsen över kycklingen och sänk värmen och låt allt småputtra ca 15 min. Finhacka persilja och lägg ner precis på slutet.

 
(Lånad bild)

Matbloggstoppen